Station detected as malware / Flagged as ransomware / Marked as suspicious / Blocked by antivirus (BitDefender, Avast, Malwarebytes, Windows Defender SmartScreen, Comodo)

My antivirus (Bitdefender Total Security 2016) just told me Station was malware and deleted it from my computer. Anyone else had this problem? I’ve been using it fine for a couple of months now, nothing has changed in my setup.

Station version 1.12.0
Electron 2.0.0
Chrome 61.0.3163.100
Node8.9.3
v86.1.534.41
Windows 10, v1803

I’ve had the same issue after installing the new version 1.17.0.

Hope someone could look into it.

The issue I’m facing is:

Malwarebytes on Windows 10 x64 is now flagging Station as Ransomware, and nuking the Station.exe file.


Here’s the detailed report

  • Trigger: Self-scan of system, by Malwarebytes Premium (v3.5.1.2522).

  • Issue: Program is detected as Ransomware.

  • Explanatory gifs/pictures (we really need that :pray: ):
    2018-08-23%2010_17_17-Window

2018-08-23%2010_18_54-Window

  • OS version: Windows 10 x64 (Build 17134.228)
  • Station version: 1.20.1

Hi. Excited to try out station, unfortunately I’m getting the following message when I try to install. I could override it and continue, but I’m not really a fan of doing that. Thanks.

image

:writing_hand:Brief description of the issue

My problem is that …
Bitdefender reports that station is acting as ransomware and seem to prevent station from starting.**
:warning:Mandatory details

  • :gun: Trigger

  • :boom: Issue

  • :movie_camera: Explanatory gifs/pictures

  • :desktop_computer: OS version

  • :gear:Station version

Hello!

I was installing your executable (from your web page: https://getstation.com/ ) when this alarm appeared.
q7BdaclZ|533x497

I don’t know what to do. Could you help me?

The language of the image is Spanish and it reads like this: SmartScreen from Windows Defender prevented the start of an unknown application. If you run this application you could put your computer at risk. Thanks in advance!

I guess I’m in the same case. I can get Station to work properly but when I reboot my pc, Station has just been deleted. Moreover, when I try to launch the exe setup installer, it does nothing and delete it right away. This can only be the act of my antivirus.
This is very inconvenient as I have to redownload the installer from the site and reinstall Station each time I get away from my pc. We need a fix for that !

1 Like

Same on my side on two different computers. On both of them I use avast and it uninstalled Station and deleted the setup file. I now put all the different folders (why so many in different locations anyway?) as exceptions so that it hopefully works longer than just a few minutes.

When I tried to install, Windows screen lock warned me it was not a known source. I took my chances and installed anyway. Don’t know if an eventual scan will remove it.

The second time I tried to open Station, Malwarebytes gave a ransomware alert and prevented me from opening the dashboard. Obviously a glitch, but nonetheless… Yikes! Haven’t tried since.

I can confirm this issue on 1.37.2 as well… Smartscreen still detects station as a possible security problem!

Its February 2019 and this issue is still active. Bump.

  • Windows 10.

Same problem here :frowning_face:
WIN10 & GData

I have the same problem.
I update win 10 and the screen lock doesnt allow me install it.
Once i unable the screen lock, Win 10 send me an message of error.

1 Like

Same here. Windows SmartScreen is flagging this for me just as it was for DavidRepas back in September.

1 Like

After six months came back to try this again, but still Microsoft Windows Defender blocks install. Would love to evaluate this, but not against with this warning

2019-06-26_09-21-11

I am running Windows 10 Enterprise Version 1903 Build 18362.175 and the current browserX-Setup-1.43.2.exe

I evaluate and use lots of software, but very little has this sort of issue. This includes most open source and small utilities from single independent developers, and apps using the same Electron/Nodejs framework. I am rather disturbed that this has been a long running issue without a fix or comments from the Station developers.

Later…

I see there is a FAQ about this claiming that this is the fault of the antivirus blockers. Still, I have never seen an app from an organization like Station (with YCombinator backing no less) have this type of problem for more than a couple weeks, (or release build).

Just wanted to let you know that your installer is triggering the Windows Defender. I had to dig around to make sure this installer wasn’t a virus or something else since its titled “browserX” and I don’t see any mention of something called browserX on your site.

Windows protected your PC

Windows Defender SmartScreen prevented an unrecognized app from starting. Running this app might put your PC at risk.

App: browserX-Setup-1.45.3.exe
Publisher: Unknown publisher

============================

November of 2019, version 1.58.1, still the same problem. Windows Defender blocking the file.